top of page
  • Yazarın fotoğrafıÜlkü İlgi ELDEM ANAR

“META DÜNYADA DİJİTAL YERLİ OLMAK”

Güncelleme tarihi: 2 Ağu 2022




“İnsanoğlu yüzyıllar boyunca önce hayal etmiş, ardından hayallerini fiziki dünyada

gerçekleştirmeye çabalamıştır. Ancak tam tersi bir çağ başlamış görünüyor. “Dijital çağ” olarak anılan günümüzde, insanın çabasının yeni yönü kendisini bir hayale dönüştürmek, hayal ettikleriyle fiziki dünyanın sınırları olmaksızın sanal bir platformda özgürce biraraya gelmek…”


“Sınırların olmadığı, istediğiniz her şeyi var edebildiğiniz bir ortamdasınız ve bunun tadını çıkartıyorsunuz. Peki, bu meta dünyanın nasıl yaratıldığını, kim ya da kimlerin yarattığını hiç düşündünüz mü? Hangi teknolojiler meta dünyanın yaratılmasına yol açıyor? Herkes kendi dünyasını yaratabilir mi?”


“Gerçeğin yerine geçen şey. Onların gerçek olmadığını bilerek seyrediyoruz ve seyrettiğimiz şeye inanıyoruz biz çünkü seyrederken duygulanıyoruz, ağlıyoruz, gülüyoruz korkuyoruz. Önceden uzaktan, perdeden seyrediyorduk şimdi meta evrende seyrettiğimiz şeyin içine giriyoruz. Miniatürk’te yaşamak gibi bir şey bu. Hem de içine girdiğimiz şeyin de artık gerçek ! olmadığını da kim söyleyebilir?”


İşte şu anda okumakta olduğunuz bu kitapta alanında uzman yazarlarımız “Meta dünya”yı Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, İletişim, Hukuk, Ekonomi, Mühendislik ve Sanat alanlarında tartışarak bize yeniden düşünmemiz gereken konular ve merak ettiğimiz soruların cevaplarını vermekteler…


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page